6 Haziran 2011 Pazartesi

Belki de Yanlış Tercih



Geçtiğimiz sezon başımıza gelen talihsiz olay, tüm taraftarı yıkılmanın eşiğine getirdi. Futboldan anlamayan zihniyetlerin bile diline dolandı yaşadıklarımız, geçmişi özler olduk. Futbolu sadece yenilen takıma laf söyleme şeklinde bilenler vardı bir de, onlardan bahsetmek bile istemiyorum! Zorlu bir dönemden geçtik, daha da zoru bekliyordu bizi aslında.

Sezon başında en büyük transfer oldu Aykut Kocaman. Fenerbahçe’nin eski golcüsü, yeni golcüler yetiştirmek için geldi geçti takımının başına. Umut var mıydı? Hayır. Nasıl olabilirdi ki? Küsmüştük takımımıza, gözlerde yaş kalmamıştı sayesinde… Bir de yerli hoca rezilliği vardı ki ülkemiz futbolunda, anlatmakla bitecek gibi değil. Peki, bunca karmaşanın arasında nasıl olur da yerli hoca gelir dedik. Ve dediğimiz de yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Hepimiz kabul edelim, sezona berbat başladık! Avrupa’da içimize çektiğimiz havayı İstanbul’a verdik, turumuz o denli kısaydı yani. Uzun bir bocalama döneminin ardından toparlandık, Türkiye Kupasından elenişimize denk geliyor toparlanma dönemimiz. Sonra ne mi oldu? On binlerce insan hep bir ağızdan şükür ve minnet yağdırdı Aykut Kocaman’a. Maç esnasındaki kritik değişikliklerinden tutun da, bugüne dek kimsenin şans vermediği alt yapı oyunlarını oynatmasına kadar, mantığıyla ve duruşuyla Fenerbahçe’ye en çok yakışan adamlardan biri oldu. Ve en nihayetinde kupayı kaldırma sevincini de başta taraftarına, futbolcusuna ve kendisine yaşatmış oldu.

Buraya kadar her şey normal, iyi, güzel… Lakin işin “bundan sonrası” var ki, en zoru o aslında. Bir kere oluşturduğun takımı aynı sağlamlıkta tutmak zorundasın. Futbolcularını korumalı, yeni adamlarla desteklemelisin. Gidecekler listesi isabetli olmalı, zira gitmesi gerek çok futbolcu yok takımımızda. Sonra bir de, aynı istikrar ve azimle yönetmeye devam etmelisin takımını. Buradan bakınca çok zormuş gibi görünebilir. Ama bunlar,  Aykut hocanın yapamayacağı şeyler değildi. En azından ben öyle düşünüyordum. Ta ki Okan Alkan transferine kadar. Uzun zamandır takımda bulunan Okan, Fenerbahçe’nin en genç yeteneklerinden biri. Zaten sizler de kendisini tanıyorsunuzdur. İzlediğiniz kadarıyla da futbolunu hatırlıyorsunuzdur. Ama hala kim olduğunu çıkartamadıysanız, en güzel örneğiyle hatırlatayım size. Alex’e gol asisti yapan adam desem? Hatırladınız değil mi? İşte sen güzel, iyi, akıllı hocam Aykut, git böyle güzel yeteneklere sahip bir çocuğu ver Kayserispor’a. Hem de ne için? Orada biraz pişsin, maçlara ilk 11’de çıksın, daha çok oynasın diyeymiş. Bırakın, yapmayın yahu! Bu adam Alex’le antrenman yapınca mı daha iyi olur, yoksa Kayseri’de kalınca mı? Cevap oldukça açık bence. Sen Bekir’i bırak Gökhan Gönül’ün yedeği diye, hatta yanına Orhan Şam’ı da ekle, ama hepsinden daha iyi bir geleceğe sahip bu çocuğu yolla. Olacak şey mi! Bir de Gökay meselesi var ki, o konuya hiç girmeyeyim. Düşündükçe üzülüyorum zira.

Kocaman hayallerimizin umudu, Kocaman hayallerimizin gururu oldu. Şimdi ben yine oturmuş, senin kararlarını tartışıyorum kendi içimde. Sezon boyunca hangimizin haklı olduğunu göreceğiz. Gönül ister ki, Okan orada büyük işler yapsın. Ama sonu burada olacak o çocuğun, demedi deme! Fenerbahçe’de yetişen bir adamın başka yerlere gitmesinden hiç hoşlanmıyorum, gerçekten!

Belki de yanlış tercih yapıyorsundur Aykut hoca, ne dersin?

9 yorum:

  1. Olaya bir de şu açıdan bakalım. Okan Alkan önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de bulabileceğinden daha fazla 11 de oynama şansı bulacaktır Kayseride. Yazmama gerek yok sanırım satılmadığını sadece kiraya verildiğini. Okan hepimizin umudu. Eğer gerçekten iyi bir kumaş ise Arda'nın Manisa 'da yaşadığı süreci Kayseri'de tamamlayıp Fenerbahçe'ye dönecektir.

    YanıtlaSil
  2. Lütfen kimseye benzetmeyelim, öncelikle bunu rica edeceğim. Arda iyi giden kariyerini Galatasaray'da biraz çürüttü zira. Bu transferde beni sevindiren tek şey kiralık olması zaten. Bakalım Kayseri Okan'a neler getirecek göreceğiz. :)

    YanıtlaSil
  3. http://riqfutbol.com/2011/06/05/okan-alkan/
    Buradaki yazıyı okuduktan sonra nasıl bir tercih yapıyor olduğu konusunda karar verebilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Okudum işte, ellerine sağlık iyi yazmışsın. Dediklerine de katılıyorum ayrıca, bir ceza bu kadar ağır olmamalı. Ama Aykut bilsin ki, bu hareketiyle Okan'ı tam anlamıyla kaybetti. Gençtir, elbette hataları olacak. Bir yıldız diye gözümüzde büyüttüğümüz Arda hata yapmadı mı? Alasını yaptı. Ama başta taraftar olmak üzere herkes arkasında durdu. Okan burada ailesinden uzakta, tamamen yabancı bir ortamda. Biraz destek olmak lazımdı, ama gereken önem verilmedi. Diyorum ya, futbolcuların geleceği kendi ellerinde ya da ayaklarında değil, yöneticilerin iki dudağı arasında.

    YanıtlaSil
  5. Yazı benim değil :), sadece gönderilme nedeni orada var, onun için yazdım.
    Bence doğru bir iş yaptı Kayseri'ye göndermekle, hem aklı başına gelir, hem de gittiği takımda U19'dan aynı takımda oynadığı Nadir Çiftçi, Engin Bekdemir gibi oyuncularla aynı takımda olacak. Artı Şota da kiralık gönderilecek oyuncu için iyi bir hoca benim görüşüme göre. Belki de sürekli oynama şansı bulacak bu sene.
    Yani en azından şu değil, elindeki genç oyuncudan faydalanmaya çalışmak yerine transfer yapayım mantığıyla hareket etmiyor. Verilen cezayı sert bulursun ya da bulmazsın, en azından mantalite yanlış değil.
    Bu arada Gökay ile ilgili nasıl bir mesele var ki? Gökay, bildiğim kadarıyla Aykut hocanın çok önem verdiği isimlerden, bu çocuk 18 yaşında henüz ve A takımda şans buluyor. Fizik gücünü artırabilirse Fenerbahçe'nin Wilshere'i olacak diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Düzeltme: "Sadece gönderilme nedeni var, onun için o linki verdim" olacak, yazı benim olmadığı gibi blog da benim değil :).

    YanıtlaSil
  7. Ah, öyle mi? Ben sen yazdın sandım. Yazanın ellerine sağlık o zaman :)
    Ben açıkçası pek öyle düşünmüyorum. Şota'nın kalitesini asla tartışmaya açmıyorum ama Okan'ın burada öğreneceği daha çok şey var. Şuan ki psikolojisini bilemeyiz onun. Takımdan soğudu belki de, aynı istekle bulunmuyor bünyesinde. Bir varsayım bunlar. Böyle olduğu zaman, Okan belki de Kayseri futboluna ve yaşam tarzına alışacak. Burada Fenerbahçeli taraftarlar ondan büyük işler yapacağı umuduyla dönmesini beklerken sözleşmesi bittiğinde asıl cezayı o verecek Aykut hocaya. Yani diyorum ki ben, bu çocuk ne öğrenecekse şimdi öğrenir. Ama Kayseri taraftarından değil, takımının hem futbolcusu, hem kaptanı, hem hoca, hem taraftarı olan bir Alex'ten, Emre'den öğrenir..

    YanıtlaSil
  8. Antrenman bir futbolcu için gerek ama yeter şart değildir. Maç deneyimi bambaşka birşeydir. Hele Süper lig deneyimi bambaşka birşey. Sırt Alex'le Emre ile çalışacak diye sezonda 4-5 maç oynamasındanda, Kayseri gibi pozitif futbol oynayan bir takıma kiralık gitmesi kesinlikle doğru. Okan'ın hataları yada gönderiliş nedenlerini konunun dışında bırakarak söylüyorum bunları. Arda'yı örnek göstermemin tek sebebi ise; bir futbolcu iyiyise her yerde oynar sonra da olması gerekn yere gelir nokta.

    YanıtlaSil
  9. En başta da söylediğim gibi kimin haklı olduğunu lig içinde göreceğiz. Dilerim Aykut hoca haklı çıkar da, Okan'ı kaybetmemiş olur. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...